Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از فرماندهان سابق ارتش انگلیس هشدار داد: خروج انگلیس از افغانستان یک اشتباه استراتژیک است که می‌تواند باعث بازخیز تروریسم شود.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی میل، ژنرال سر ریچارد بارونز، یکی از فرماندهان سابق ارتش انگلیس هشدار داد: این تصمیم برای خروج از افغانستان به کشورهای جهان این پیام را می‌دهد که رهبران در غرب جرات رویارویی با این چیزها را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هشدار ژنرال بارونز در حالی مطرح می‌شود که شبه‌نظامیان طالبان به پیشروی‌های خود ادامه می‌دهند و ظرف سه روز پنج شهر افغانستان از جمله مرکز ولایت قندوز را تصرف کرده‌اند.

پس از آنکه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا دستور خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را صادر کرد و بسیاری از متحدان از جمله انگلیس نیز این اقدام را دنبال کردند، درگیری‌ها در افغانستان در هفته‌های اخیر افزایش یافته است. هفتم اکتبر بیستمین سالروز حمله نیروهای غربی به افغانستان است که در جریان آن طالبان را به خاطر حمایت از اسامه بن‌لادن، رهبر پیشین القاعده در پی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر، از قدرت سرنگون کردند.  

ژنرال بارونز که بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ میلادی رئیس فرماندهی نیروهای مشترک انگلیس بود، به رادیو چهار بی‌بی‌سی گفت: در حال حاضر خروج از افغانستان یک اشتباه استراتژیک است.

وی افزود: فکر نمی‌کنم که این تصمیم به نفع ما باشد. ما با این تصمیم برای خروج از افغانستان نه تنها آینده افغانستان را به مکانی بسیار دشوار فروختیم بلکه پیام تاسف‌باری را به متحدان غرب در حوزه خلیج فارس و آفریقا و آسیا داده‌ایم.

این ژنرال انگلیسی تصریح کرد: ما به متحدانمان این پیام را می‌دهیم که ما جرات مواجه با این چیزها را نداریم و به جای آنکه اطمینان پیدا کنیم که یک بحران انسانی یا سیاسی رخ نخواهد داد، خروج و ترک کردن را انتخاب می‌کنیم. ما با این تصمیم خطر بازخیز و تجدید فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان و در نتیجه آسیب رسیدن به اروپا و دیگر نقاط جهان را به جان می‌خریم. به همین خاطر معتقدم که این یک نتیجه استراتژیک بسیار ضعیف است.

"توبیاس الوود"، قانون‌گذار انگلیسی از حزب "توری" (محافظه‌کار) و رئیس کمیته دفاع پارلمان انگلیس در مقاله‌ای در روزنامه دیلی‌میل این "خروج بی‌ملاحظه" را محکوم کرد و نوشت: این خروج بی‌ملاحظه که افغانستان را به دست شبه‌نظامیان رها می‌کند، باعث خواهد شد که همه ما به نقطه اول باز گردیم.

وی افزود: اگر ما متوجه واقعیتی که در حال وقوع است نشویم، افغانستان احتمالا دوباره به یک کشور تروریستی تبدیل خواهد شد. به یاد داشت باشید که افغانستان همان کشوری است که برای ما حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی را رقم زد.

الوود تصریح کرد: بعلاوه ما با خارج شدن از افغانستان یک فضای استراتژیک مهم را به چین توسعه‌طلب می‌دهیم که تمایل دارد جای ما را بگیرد. ما با این تصمیم نه تنها دستاورهایمان در گذشته را از دست می‌دهیم بلکه تسلط و کنترلمان بر آینده را نیز از دست خواهیم داد.

وی خواستار حفظ یک نیروی کمکی ائتلافی ۵۰۰۰ نفری با حمایت‌های زمینی، هوایی و اطلاعاتی موثر و کافی برای ارتش افغانستان برای غلبه بر طالبان شد.

یکی از سخنگویان دولت انگلیس گفت: ما می‌دانیم که اوضاع امنیتی در افغانستان جدی است و گزارشات مربوط به تشدید خشونت‌ها به شدت نگران‌کننده هستند. فکر نمی‌کنیم که هیچ راه‌حل نظامی برای جنگ افغانستان وجود داشته باشد و از طالبان می‌خواهیم تا به خشونت‌های خود پایان دهد و در مذاکرات واقعی و سازنده با دولت کابل شرکت کند. برای تضمین صلح پایدار در افغانستان به یک راه‌حل مذاکره‌ای نیاز است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خروج نیروهای خارجی از افغانستان خروج از افغانستان افغانستان یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۸۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح انسداد مرز‌های شرقی کشور

فرمانده آماد و پشتیبانی منطقه شمال شرق نیروی زمینی ارتش گفت: گروه‌های مهندسی برای اجرای طرح انسداد مرز‌های شرقی (افغانستان) وارد منطقه شده‌اند.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سرتیپ دوم ستاد حسن مکفی فرمانده آماد و پشتیبانی منطقه شمال شرق نیروی زمینی ارتش روز دوشنبه در مراسم نامگذاری اماکن و تاسیسات مجموعه شرکت آب و فاضلاب مشهد به نام شهید «ولی الله فلاحی» گفت: چهار گروه مهندسی مرز نیروی زمینی ارتش برای اجرای طرح انسداد مرز‌های شرقی (افغانستان) وارد منطقه شده‌اند.

وی افزود: طبق اعلام وزیر کشور مبلغ سه میلیارد دلار اعتبار برای اجرای طرح انسداد مرز شرقی (مرز با افغانستان) اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد: اجرای دیوار بتنی چهار متری، سیم خاردار، فنس و جاده اصولی از مواردی است که در بازه زمانی سه ساله اجرا می‌شود.

فرمانده آماد و پشتیبانی منطقه شمال شرق نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی بیان کرد: منطقه شمال شرق استان‌های مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و سمنان را دربرمی گیرد که عملیات و لجستیک را باید در این استان‌ها اداره کنیم.

وی گفت: مرز افغانستان نیز از مهر ۱۳۹۷ به ارتش واگذار شد و در مرز مستقر هستیم.

دیگر خبرها

  • تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی
  • فرمانده کل سپاه، پیام صادر کرد +جزئیات
  • دیدار فرمانده سپاه با ائمە جمعه بوکان
  • آغاز طرح انسداد مرز‌های شرقی کشور
  • داوید رایا و دریافت گل در بازی‌های خارج از خانه لیگ برتر انگلیس پس از 604 دقیقه
  • حسن یزدانی در المپیک پاریس برابر قاتل تیلور؛ اشتباه یا احترام؟
  • کشف ۱۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در دو شناور صیادی
  • هری کین به آمار 400 گل در دوران حرفه‌ای خود رسید
  • فرمانده نیروهای مسلح اوکراین: وضعیت میدان نبرد بدتر می‌شود
  • احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه